zondag 23 november 2014

De Winnaar van de Vredesprijs voor de Kinderen - Drie vragen en antwoorden - Gebaren

In de jeugdjournaaluitzendingen blijkt regelmatig een bepaald item terug te keren, namelijk drie vragen en drie antwoorden. Als we dit terugkerende thema weten te herkennen vangen we iedere keer enkele gebaren die we dan al kennen. In het onderstaande stuk over de internationale vredesprijs voor kinderen komt dat deel ook naar voren.

Maar eerst natuurlijk het gebaar voor prijs. Eerder zagen we op de walvissenpagina (1) al het gebaar voor fantastisch (zie onderin die pagina), en dat tweehandige gebaar lijkt veel op prijs, alleen dient het dan tegen het lichaam gehouden te worden, zoals hieronder:

Gebaar voor Prijs
In het fragment kun je tegen het einde zowel het gebaar zien voor vragen als voor antwoorden.


Het gebaar voor vragen maak je door met een vlakke hand vanaf je kin van je af te bewegen, waarbij je je hand wat meer opent.

 Voor antwoorden wordt opnieuw vanaf de kin gewerkt alleen maak je dan weer gebruik van het prijs (of 'mooi')-gebaar. Zie hieronder voor een duidelijk voorbeeld (2)


Een stuk over de prijs voor de vrede zou niet compleet zijn zonder natuurlijk ook even het gebaar voor vrede te noemen. Ook al heb ik hem niet kunnen herkennen in het jeugdjournaalfragment plaats ik hem hieronder toch even:

Gebaar voor Vrede


NOTEN
(1) http://bewegendestilte.blogspot.nl/2014/11/walvissen-in-noorwegen.html
(2) https://www.lerengebaren.nl/gebarenwoordenboek/antwoord+!+antwoorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten