maandag 21 november 2016

Trein Organisatie en Jongeren die Overlijden bij Spoorwegovergang in Gebaren

Het is al bijna twee jaar geleden dat er iets nieuws is verschenen op dit blog. Tot mijn verbazing zag ik dat de zes artikeltjes die ik destijds heb gemaakt toch nog af en toe worden bekeken. Vooral het stukje over het Paard in de Gang en de Chocolade Sinterklaas Pletter deden het nog redelijk.

Vandaag wilde ik aandacht schenken aan de gebaren voor Trein en Organisatie. Kijk maar eens naar het onderstaande fragment van een uitzending van het jeugdjournaal van half november waarbij het ging over de ongelukken die plaatsvinden bij spoorwegovergangen.Het gebaar voor Organisatie bestaat uit de ronddraaiende vuisten, zoals je hieronder in een tekening kunt zien:

Met de vuisten draaien betekent 'organisatie' of 'organiseren'

Hieronder een video van de zeer handige 'Leren Gebaren' website. Persoonlijk vind ik het wel geinig dat je eerst met het gebaar trein verticale bewegingen maakt, die dan overgaan in vooral een horizontale beweging.


Interessante fragmenten (niet allemaal even gezellig) om te oefenen uit dit item van het jeugdjournaal zijn verder: "Afgeleid zijn door hun telefoon", "Twintig Aanrijdingen" en "Vier mensen overleden"

Mocht je nog geĂ¯nteresseerd zijn in andere vervoersmiddelen, dan zou je eens kunnen kijken naar de onderstaande enthousiaste video die een week voor publicatie van dit blog op youtube was geplaatst door One Globe Kids:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten